Een tevreden klant blijft trouw

Wie tevreden is over zijn leverancier, keert bij nieuwe investeringen terug. De kwaliteit van producten en service speelt daarbij een doorslaggevende rol. Stelieform, de specialist in de productie van corpusbekleding voor keukens en interieur uit Eernegem, is voor zijn verfmeng- en doseersystemen al jarenlang trouwe klant bij WAGNER en WSB Finishing Equipment. Zowat 2 maanden geleden nam de firma een TwinControl 2K-systeem in gebruik.

Oorspronkelijk opgericht door Roger van Massenhove voor de productie van massieve eiken maatkasjes is Stellieform onder leiding van de zonen Steven en Lieven uitgegroeid tot een specialist in de productie van corpusbekleding van keukens en interieur. "Steven van Massenhove staat aan het hoofd van de firma, terwijl zijn broer Lieven zich vooral over de administratieve taken en de programmering van de computergestuurde machines ontfermt. Daarnaast omvat het team 2 bedienden en 15 mensen in het atelier" zegt vertegenwoordiger Jannick Dhoore. "Wij leveren maatwerk in massief en half-massief hout, fineer en MDF voor de keukenbouwers, schijnwerkers en architecten. Al 37 jaar garanderen wij onze klanten een prachtig natuurproduct met een zeer hoge kwaliteit."

KWALITEIT KOMT OP DE EERSTE PLAATS

Stelieform prodceert geen corpussen, maar wel de fronten en de corpusbekleding. Naast een uitgebreid gamma deuren biedt de firma bijpassende kroonlijsten, paslatten, plinten, greeplijsten, tabletten enz. maar ook klein meubilair zoals tafels, radiatorbekleding enz. "Wij werken niet met standaardmaten en bekijken elk project als een 'piéce unique',"stelt de vertegenwoordiger. "Om onze klant steeds weer de hoogste kwaliteit te garanderen, combineren wij de ervaring en knowhow van onze medewerkers met een up-to-date machinepark, dat heel wat mogelijkheden op het vlak van productietechnieken biedt.

KEUZE VOOR WAGNER EN WSB

Zo beschikt Stelieform over een moderne lakafdeling om alle mogelijke afwerkingen te kunnen leveren. Voor massief, half-massief en fineer wordt voornamelijk beits en vernnis, olie, lak en kalkpasta ingezet, terwijl op MDF structuurlak, lak in streeptechniek, satijnlak, matte lak of hoogglanslak gebruikt worden. De firma kiest uitsluitend voor kwalitatieve producten. Daarom zijn WAGNER, wereldwijd marktleider in systemen en onderdelen voor het coaten en aanbrengen van lakken, poedercoatings en andere vloeistoffen, en zijn Benelux-verdeler WSB al jaren hofleverancier. "Bij ons gaat het niet om seriewerk, maar vooral om de bewerking van enkele stuks. De verfinstallaties worden dagelijks voor de meest uiteenlopende toepassngen gebruikt," legt Jannick Dhoore uit. "Daarom voldoen de meng- en dosseersystemen van WAGNER ook perfect aan onze hoge kwaliteitseisen en behoeften. Ze zijn eenvoudig in werkng en laten onze operatoren toe om tijdens het productieproces gemakkelijk één product op een ander over te schakelen."

NIEUWE TWINCONTROL

Toen Stelieform besliste om zijn lakafdeling te optimaliseren, kozen zij opnieuw voor de technologie van WAGNER. "De firma inversteerde de laatste jaren in verschillende doseerinstallaties voor bewerkingen met 2 of meer componenten. Zo zorgt een FlexControl plus systeem voor de sturing van de grootste verfinstallatie op de werkvloer," licht Johannes Bex, sales manager bij WSB, toe. "Sinds 2 maanden gebruikt de firma ook de TwinControl. Deze elektronisch gestuurde meng- en doseerinstallatie voor 2K-watergedragen en -oplosmiddelhoudende systemen blinkt uit door haar hoog rendement, lage spuitverliezen en brede inzetbaarheid." De TwinControl is een uiterst interesante 2K-installatie met de meest eenvoudige bediening. Voor de dagelijkse werking hoeft de gebruiker slechts drie knoppen te gebruiken: Start, stop en spoelen. De machine zorgt voor de automatische vermenging van het A-compenent en de verharder en voor een snelle, zuinige spoeling (250cc). De tijdswinst is enorm, en tegelijk wordt er uiteraard ook heel wat verf en spoelmiddel bespaard.

EEN TEVREDEN KLANT

"Deze meng- en doseersystemen worden dagelijks ingezet voor het lakken, spuiten, inkleuren en beitsen van werkstukken," sluit Jannick Dhoore af. "Wij zijn uiterst tevreden van de hoge kwaliteit en nauwkeurigheid van de WAGNER-systemen. Bovendien kunnen wij rekenen op een uitstekende service van WSB Finishing Equipment. Zij stellen ons telkens weer een perfecte oplossing voor en staan ons bij technische vragen en problemen met raad en daad bij."

Stelieform in samenwerking met WSB